Huisarts & Specialist Ouderengeneeskunde

Al meer dan 60 jaar organiseert het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) onder de vlag van Boerhaave Nascholing, jaarlijks een tiental geaccrediteerde plenaire en interactieve cursussen voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde. We proberen elke 5 jaar de verschillende vakgebieden de revue te laten passeren en zo over de volle breedte van het werkveld na te scholen. We combineren de nascholing steeds vaker met een voor- en natoets. Tegenwoordig zetten we ook geavanceerde e-learning in, zoals bijvoorbeeld bij ECG-monitoring en dermatoscopie. De tweedaagse cursus Vorderingen en Praktijk is een van de bekende jaarlijks terugkerende nascholingen en vindt al ruim veertig jaar lang eind van het jaar plaats.

 

NHG-kaderopleidingen

Naast dit jaarprogramma start elk jaar een tweetal NHG-kaderopleidingen:

  • Beleid en Beheer
  • en Ouderengeneeskunde. 

Na het doorlopen van de twee fasen van deze opleidingen kunnen huisartsen worden ingeschreven in het register van Huisartsen met Bijzondere Bekwaamheden (CHBB register).

Samenwerking

PAOG Boerhaave Nascholing werkt intensief samen met de bij- en nascholingsinstituten PAO Heyendael, het Wenckenbach Instituut en Gerion. We wisselen cursusprogramma’s uit en ontwikkelen bepaalde programma’s gezamenlijk.

Accreditatie

Boerhaave Nascholing heeft een (beperkte) instellingsaccreditatie van het Accreditatie Bureau Cluster 1. Derhalve zijn al onze nascholingsactiviteiten voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen verstandelijk gehandicapten geaccrediteerd.

Verenso 'leergang ouderengeneeskunde'

In deze leergang bieden de PAOG’s Boerhaave Nascholing, PAO Heyendael, het Wenckebach Instituut en Verenso een cursusprogramma aan voor specialisten ouderengeneeskunde. In januari 2012 startte de kaderopleiding 'Specialist Ouderengeneeskunde in de eerste lijn'.